vineri, 3 aprilie 2009

Cateodata conteaza si drumul, nu doar rezultatul

Acum sase luni, din senin, masina mea s-a oprit si nu a mai vrut sa porneasca. Eram pe straduta de langa Aula, cate o banda pe sensul de mers insa nu am avut prezenta de spirit sa folosesc inertia pentru a nu bloca traficul. Am coborat suparat, trantind usa si gandindu-ma "De ce mi se intampla toate mie?". Stres de nivel maxim, am incercat sa vad daca pot sa o rezolv (blocand intre timp traficul). L-am sunat pe tata si m-am certat cu el la telefon pentru problema asta. Bineinteles ca asta nu a rezolvat nimic! Am tras masina pe marginea drumului si am asteptat doua zile sa vina mecanicul sa o tracteze. Si s-a rezolvat intr-adevar problema. Dar am devenit un pic mai ursuz, cu gandul ca tot ce e rau vine spre mine si ca nimic bun nu se mai poate intampla. Doamne, cat de tare greseam! :) De ce? Pentru ca aceasta problema a adus poate ceva nesperat. Vazand ca nu se mai poate cu Daciile, ai mei au hotarat sa-mi dea Cielo (masina la care visam de 5 ani asa).
Acum trei zile, din senin, masina mea s-a oprit si nu a mai vrut sa porneasca. Am coborat relaxat, am pus benzina si nimic ... dar asta nu m-a facut sa-mi pierd speranta. L-am sunat pe tata si i-am povestit amuzat situatia. L-a busit si pe el rasul, a venit si am dus masina la service si problema s-a rezolvat (cu ceva mai mult efort din partea mea decat era cazul insa s-a rezolvat). Nimic bun nu mi se poate intampla? Departe de gandul meu! :)
Care e diferenta intre cele doua situatii? Starea de spirit si atitudinea!
Daca esti ursuz, ursuz iti va raspunde si mediul!
Daca vrei sa nu ai probleme, pur si simplu nu vei fi pregatit pentru inevitabil!
Nu trebuie doar sa zambesti, trebuie sa-ti faca placere sa zambesti!
Nu trebuie doar sa fi "problem solver", ci trebuie sa ai si capacitatea de a anticipa problemele. Nu poti intotdeauna sa anticipezi amplitudinea reala insa a fi pregatit inseamna mult mai mult decat a infrunta ceva nou.

Banii vin si se duc, masinile se strica si se repara, job-urile te ridica sau te doboara. Cand o usa se inchide in fata ta sigur se deschide una in lateral. Experienta se dobandeste cu rabdare si munca iar atitudinea se creeaza din interior influentata de exterior. Un singur lucru nu are mai multe dimensiuni, un singur lucru nu poate fi reparat, un singur lucru se "pierde" permanent: TIMPUL. Un singur lucru e sigur: depinde de mine, de tine, de noi, de fiecare in parte cum facem timpul sa se "piarda". Motivul?

Motivul e unul simplu:

"It's all about attitude!"
Solutia e una si mai simpla:
ACT LIKE YOU OWN THE F@*!%G PLACE!

Un comentariu: